- Home
- Forum
- HelpDesk
- Σύστημα αγρομετεωρολογίας και DSS άρδευσης | Agrometeorological System and Irrigation DSS
- Ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι άρδευσης λαχανοκομικών;
Ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι άρδευσης λαχανοκομικών;
5 years 8 months ago #79
by itsirog
Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).
Ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι άρδευσης λαχανοκομικών; was created by itsirog
Τα σημαντικότερα συστήματα άρδευσης που μπορεί να συναντήσει κανείς σε υπαίθριες ή θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών είναι: άρδευση με κατάκλιση ή με αυλάκια, άρδευση με καταιονισμό (εκτοξευτήρες και μικροεκτοξευτήρες) και άρδευση με παροχή του νερού σε μορφή σταγόνας (στάγδην άρδευση).
Οποιοδήποτε σύστημα άρδευσης και αν εφαρμοστεί, η ομοιομορφία του όσον αφορά τις ποσότητες του παρεχόμενου νερού στα φυτά συνιστά βασικό κριτήριο της καταλληλότητάς του και της αξιοπιστίας του. Ομοιόμορφη θεωρείται η παροχή νερού από ένα σύστημα άρδευσης σε μια καλλιέργεια όταν η ποσότητα νερού που παρέχεται σε κάθε φυτό τείνει να είναι ίδια για κάθε φυτό της καλλιέργειας. Στις σύγχρονες λαχανοκομικές καλλιέργειες εφαρμόζονται αυτοματοποιημένα συστήματα άρδευσης.
Πηγή: Σάββας Δ. 2016 ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ( www.politeianet.gr/books/9789605467821-s...-lachanokomia-264476 )
Οποιοδήποτε σύστημα άρδευσης και αν εφαρμοστεί, η ομοιομορφία του όσον αφορά τις ποσότητες του παρεχόμενου νερού στα φυτά συνιστά βασικό κριτήριο της καταλληλότητάς του και της αξιοπιστίας του. Ομοιόμορφη θεωρείται η παροχή νερού από ένα σύστημα άρδευσης σε μια καλλιέργεια όταν η ποσότητα νερού που παρέχεται σε κάθε φυτό τείνει να είναι ίδια για κάθε φυτό της καλλιέργειας. Στις σύγχρονες λαχανοκομικές καλλιέργειες εφαρμόζονται αυτοματοποιημένα συστήματα άρδευσης.
Πηγή: Σάββας Δ. 2016 ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ ( www.politeianet.gr/books/9789605467821-s...-lachanokomia-264476 )
Yannis Tsirogiannis (Agricultural Engineer MSc PhD), works as Assοciate Professor at the University of Ioannina (Greece).
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Time to create page: 0.276 seconds